Bersyukur Seadanya..

Tahun 2002 – Takda apa2 transport. Pegi kelas, mak hantar. Takpun naik bas.Bila tengok org naik motor, selalu cakap dalam hati, “kalaulah aku ada motor, kan bagus, tak payah susahkan mak, tak payah sesak2 naik bas…”

Tahun 2004 – Beli motor. Kehulu kehilir naik motor. Masa tu rasa best sangat sebab impian dah tercapai.

Tahun 2008 – Dah mula boring pakai motor. Tengok orang berkereta kancil, rasa hati teringin. Selalu kata dalam hati, “kan bagus kalau aku ada kancil sebijik, tak kena hujan & asap. Boleh bawak ramai sikit.”

Tahun 2011 – Beli satu kancil 2nd hand. Drive dengan penuh rasa bangga sebab kereta sendiri. Walaupun murah & kecil, tapi rasa berbaloi sebab serba serbi murah & mudah, tak pening kepala…

Tahun 2012 – Masih lagi enjoy memandu Kancil. Tak tahu lagi bila akan timbul rasa cemuih atau teringin nak beli transport lain. Cuma satu, biarlah apa pun, yang penting boleh guna bila perlu, tak peningkan kepala tanggung hutang atau maintenance.🙂 Alhamdulillah apa yang ada..

Kata org :

Kalau kita naik kereta, pandanglah orang yang naik motor..

Kalau kita naik motor, pandanglah orang yang naik basikal..

Kalau kita naik basikal, pandanglah orang yang jalan kaki..

Kalau kita jalan kaki, pandanglah orang yang tak boleh jalan langsung..

Semoga kita selalu bersyukur dengan apa yang ada.

*Tiba2 nampak Volkwagen Golf.. Alahai….😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s